Naschoolse activiteiten

Kinderyoga

Kinderen zijn van nature in beweging, zowel lichamelijk als geestelijk. Mijn kinderyogalessen bestaan uit: yoga oefeningen, ademspelletjes, kindermeditaties, kindermassages, leuke liedjes en nog veel meer om van te genieten. Op speelse wijze wordt uw kind zich bewuster van zijn / haar lichaam, adem , zintuigen, gevoel en kracht, spanning en ontspanning.

Kinderyoga kan een goede ondersteuning zijn in de fysieke en emotionele groei van een kind. Het houdt het lichaam soepel, verbetert de motoriek, draagt bij aan het zelfvertrouwen en positief denken....en vooral:
het is gewoon superleuk!

Start: woensdag 7 september 2016 (kleine gymzaal)
Kinderyogagroep 7 t/m 11 jaar: 12.30u - 13.45u (max. 10 kinderen)
Kosten: €80,- voor 10 lessen

Meer informatie: 06-38107497
kinderyogaopschool@outlook.com / www.kinderyoga-op-school.nl

Koor van Mees Kees

Kinderkoor in Essesteijn op donderdag Kinderkoor op Maartensschool op dinsdag
voor basisschoolleeftijd vanaf groep 3 t/m groep 8

We zingen leuke, swingende,grappige, gezellige, mooie, goeie, gave,en bijzondere liedjes.

Kom een keer meedoenen als het je bevalt blijf je het hele jaar meezingen.

Donderdag 17.15 -18.00 uur in de Essesteijn basisschool

Dinsdag 15.30 – 16.15 uur in de Maartensschool

Schaken

DENKEN EN DOEN : SCHAKEN IS LEUK EN HOORT ERBIJ !

Het schaakspel is wellicht het oudste spel ter wereld. De oervorm gaat tot wel duizenden jaren terug. De huidige westerse vorm van het schaakspel is in de 15e eeuw in Frankrijk ontwikkeld. Tegenwoordig is het een denksport die steeds populairder wordt op basisscholen maar ook bij andere sportverenigingen. Zo werden er onlangs bij het WK-hockey diverse schaakactiviteiten en een schaakse-minar georganiseerd. De afspraak tussen de schaak- en hockeybonden werd gemaakt om verder te gaan samenwerken. Denken en Doen gaan samen. Een gezonde geest in een gezond lichaam. En dit niet zonder reden !

Schaken heeft, blijkt uit nationaal en internationaal onderzoek, een gunstige invloed op de prestaties bij reken- en taalvaardigheden. Daarnaast leert het kind beslissingen en eigen verantwoordelijkheid nemen, patronen herkennen, analyseren, vooruitdenken/plannen, onder tijdsdruk beslissingen nemen. Het is tevens bevorderlijk voor het ontwikkelen van het ruimtelijk inzicht, een positief zelfbeeld en van per-soonlijke eigenschappen als geduld, zelfdiscipline en doorzettingsvermogen.

Vaardigheden en eigenschappen die ook in hun verdere leven van pas komen en waar deze mooie sport een bijdrage aan kan leveren. Maar het is bovenal een heel leuke activiteit die jong en oud kan beoefe-nen. Je kunt het altijd en overal spelen . En op elk gewenst niveau. Het is tevens een waardevolle aanvul-ling op de doe-sporten zoals hockey, tennis, voetbal, basketbal, tafeltennis.

Om uw zoon en/of dochter kennis te laten maken met deze prachtige denksport , wordt een schaakcursus aangeboden. Deze schaakcursus is speciaal voor beginners opgezet en duurt 12 weken. Meedoen kan vanaf groep 4 op de dinsdag- , donderdag- , of vrijdagmiddag van 15.30 uur – 16.30 uur .

Er kunnen maximaal 12 kinderen per groep deelnemen. Bij de samenstelling van de groepen wordt reke-ning gehouden met leeftijd en eventuele ervaring. Start september 2014, lesdata volgen z.s.m. na aanmelding.

De kosten bedragen € 75,00 (12 lesweken, inclusief te behouden schoolschaakset) en dienen bij de 1e les betaald te worden.

U kunt zich opgeven bij Ike Tjin A Lien via mailadres itjinalien@yahoo.com Graag vermelden in welke groep uw kind zit en de leeftijd.

Wie ben ik ?

Ik heet Ike en ben de vader van Jie-Ren (groep 5/6). Ik schaak sinds mijn 8e jaar en speel momenteel bij schaakvereniging Voorburg . Daarnaast speel ik regel-matig mee in toernooien en kampioenschappen. De opgedane kennis en ervaring wil ik graag overbrengen aan de jongere generatie. Ik maak gebruik van de na-tionaal en internationaal erkende stappenmethode