​​​​​​MANDALA TEKENEN SCHOOLJAAR 2018-2019
ONTDEK DE WONDERLIJKE WERELD VAN MANDALA'S

Mandala betekent cirkel in het Sanskriet. Mandala tekenen is intuïtief tekenen in een cirkel. Je tekent vanuit je gevoel in plaats van uit je gedachten. Hierdoor kun je je hoofd leegmaken. Iedere les leer je andere technieken en materialen kennen. Zoals soft pastels, olie pastels en aquarelpotloden. We laten ons inspireren door het planten- en dierenrijk.

Ontspannen tijdens het tekenen

In onze samenleving krijgen we op een dag veel prikkels binnen. We zijn vaak met onze aandacht naar buiten gericht. Mandala tekenen brengt je aandacht weer naar binnen. Het is een ontspannende manier van tekenen, waarbij de natuur een grote inspiratiebron is. Het versterkt je aandacht en vergroot de creativiteit. Door met aandacht te tekenen kun je meer in het hier & nu zijn.

Verrassende materialen en technieken

Bij het tekenen van een mandala begin je met een cirkel met daarin een stip in het centrum. Vanuit dit centrum begin je met het tekenen van vormen en lijnen. Dit zijn vormen als cirkels, spiralen, planten, bloemen en sterren. Als de tekening af is geef je het kleur met verschillende soorten potlood, verf en krijt. In deze tekencursus leer je onder andere over kleur, lijn, vorm, geometrie en (a)symmetrie. Je leert mandala’s op verschillende manieren tekenen, zoals met liniaal en passer of vanuit de losse pols. De tekentechnieken vormtekenen en geometrisch tekenen komen ook aan bod. Je kunt de tekeningen thuis afmaken.

Zelf ontworpen mandala’s

Je ontwerpt de mandala’s helemaal zelf, van heel eenvoudig tot heel ingewikkeld. Je hebt een tool in handen waarmee je kunt ontspannen op een drukke dag.

6 t/m 12 jaar

Als er veel aanmeldingen komen, dan worden er twee leeftijdsgroepen gemaakt. Annelon geeft dan les aan de kinderen van 6 t/m 8 jaar, en Fenneke Weltevrede aan de kinderen van 9 t/m 12 jaar.

Data en tijden

De 14 lessen worden op de volgende donderdagmiddagen gegeven:

• 6, 13, 20 & 27 september
  • 4, 11 & 18 oktober
  • 1, 8, 15, 22 & 29 november
  • 6 & 13 december

De lessen zijn van 15.15 tot 16.45 uur:

Direct na school is er een kwartier pauze. De kinderen komen rechtstreeks naar het leslokaal (de aula). Graag zelf eten en drinken mee te nemen.

Tarief

€ 175,00 euro voor 14 lessen

Een losse les kost € 12,50

Inschrijven

Stuur voor 4 september een e-mail naar info@AnnelonGeluk.nl met daarin naam, leeftijd en telefoonnummer. Later instromen is mogelijk tegen aangepast tarief, maar alleen als er nog plaatsen vrij zijn.

Annelon Geluk

info@AnnelonGeluk.nl

+ 31 6 48213159

Neem voor meer informatie gerust met mij contact op of neem een kijkje op mijn website